Over ME-dag

Samen, daar gaat het tijdens de ME-dag om. Samen zijn we een gemeenschap. Samen staan we sterk. Op de ME-dag willen we stilstaan bij alle overeenkomsten, die onze diverse gemeenschap (of lotgenotengroep) binden.

Voor mensen met ME/CVS is het van wezenlijk belang dat we onderling contact organiseren op onze voorwaarden. Dus met onderling begrip en – waar nodig – extra voorzieningen. De ME-dag wil hier ook in 2019 weer in voorzien!

Organisatie

In 2017 hebben vrijwilligers van de ME/CVS Stichting het stokje van de organisatie van deze dag overgenomen van Sonja Silva. Wij zullen de traditie van de dag voortzetten in de geest van de afgelopen jaren, maar ook met vernieuwende elementen. De ME-dag blijft een dag voor én door mensen met ME/CVS, waarin de nadruk ligt op verbinding en onderling contact.

Nieuw logo

De afgelopen jaren was de “Blue Ribbon” (blauwe lintje) duidelijk zichtbaar in het logo van de ME-dag. Dit blauwe ME-lintje is als beeldmerk verdwenen, omdat Stichting Blue Ribbon dit beeldmerk in Nederland heeft geclaimd. Eerder hebben ze de ME/CVS Stichting Nederland al laten weten juridische stappen te zullen ondernemen als wij het blauwe ME-lintje gebruiken. Vandaar een nieuw logo.

Tijdens de ME-dag kan iedereen die dat wil, natuurlijk gewoon het blauwe ME-lintje dragen. Dus voel u vrij! Dat doen wij ook.

Het ontstaan

In 2012 is Sonja Silva begonnen met het organiseren van een jaarlijks Wereld ME-dag Benefiet rond 12 mei. Deze dag heeft vanaf het begin in het teken gestaan van extra awareness voor deze chronische ziekte, maar vooral ook in het teken van saamhorigheid en acceptatie. Want wie begrijpt immers beter hoe het is om ME te hebben dan een mede-patiënt?

Al sinds 1992 is 12 mei de Internationale Dag voor Chronische Immunologische en Neurologische Aandoeningen, waaronder ME en CVS.

 

Deel deze pagina: